Stropi de Umanitate

  Stropi de Umanitate 

Un moment, un strop de timp, în urma căruia simți ca viața capătă sens, ca noi oamenii avem o șansă! Iti dau lacrimile și simți acel strop de omenie că înmugurește, odată cu venirea primăverii . 

Ce s-a intimplat ? Poate nimic deosebit 😀

Am făcut în fugă câteva cumpărături la supermarketul de lângă casă (nu sunt o persoană publică așa că nu cred că este o problemă să spun cum se numește: Lidl Otopeni) după care m-am îndreptat către casa de marcat. 

În fața mea o batrinică cu câteva cumpărături într-un cărucior (acele cumpărături pe care le faci pentru că a venit mult așteptatata pensie) transmite casierului că nu are decât 200 lei și îl roagă să nu treacă de acea suma pentru că sunt ultimii ei bani. Costul cumpărăturilor a fost în final de 220 lei. 

În acel moment casierul a scos cardul său  personal și a plătit cei 20 lei ce treceau de suma maximă. Batrinica a început să plângă și nu se oprea din a-I mulțumi casierului pentru gestul său.

În spatele meu se mai afla un cuplu care a văzut ce s-a intimplat, cu toții eram emoționați, blocați, parca lipsiți de prezență …neobișnuiți cu astfel de gesturi, mult prea pline de umanitate.

Am fost emoționat. Pină la lacrimi!

De ce?

Pentru că în cele mai banale locuri, acolo unde te aștepți poate cel mai puțin, poți primi cele mai valoroase lecții de viață! 

Astfel de gesturi mici pot aduce un strop de lumină în viața celor din jurul nostru și în propriile vieți!  În această societate disperată după A AVEA și prea puțin conștientă de A FI, în care oamenii sunt speriați, triști, debusolați și nemulțumiți, astfel de gesturi pot schimba pe moment starea , apoi felul în care acționăm și apoi întreaga viață! Astfel de gesturi mici pot aduce speranță.

Un moment – O lecție de Viață